Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Formació online: “Autocura en acció”

26/05/2023 @ 4:00 pm 8:00 pm

Organitza: Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya

Dates: 19 i 26 de maig de 2023

Horari: 16 a 20h

Durada: 8 hores

Modalitat: Online

Places: 20 màxim

Les persones que exerceixen professions “d’ajuda” o que es dediquen a cuidar als altres, com a professionals de la salut, de l’àmbit residencial, estan exposats a situacions que en moltes ocasions poden generar una gran frustració, així com un important desgast físic i psicològic i un alt impacte emocional.
A més de formar-se per a adquirir els coneixements necessaris per a exercir de manera rigorosa la seva professió, en l’actualitat molts estudis indiquen que comptar amb recursos personals, eines i espais d’autocura pot afavorir la prevenció del burnout i el desgast per empatia. Alguns factors que poden ajudar a reduir les possibilitats de sofrir aquestes síndromes són el desenvolupament de l’autoconsciència (atenció plena o mindfulness) i d’una actitud amorosa cap a un mateix i cap al seu entorn (actitud compassiva). D’aquesta manera, s’afavoreix una major capacitat per a implicar-se amb els usuaris i es redueix el risc de sofrir estrès.
L’actitud dels professionals que s’enfronten a situacions d’impacte pot modular la qualitat de l’atenció que ofereixen. L’assistència a tallers (formació i supervisió) de manera continuada, afavoreix la modulació de l’estrès i de les pròpies emocions, permetent atendre de forma més eficaç l’usuari i promovent l’autocura del professional.
A més, la circulació de cures dins de l’equip i el suport mutu entre els seus integrants també afavoreix la consciència en les interaccions (relació amb pacients i familiars, entre els membres de l’equip i/o amb les institucions) augmenta el sentiment de pertinença i l’expressió de la cohesió grupal. 

>> Més informació

>> Inscripció