Les noves tecnologies no tan sols estan transformant els sistemes de producció, també estan canviant la naturalesa de les nostres relacions socials. Mentre el món es torna cada cop més hiperconnectat, les nostres relacions socials venen marcades per la desigualtat digital, que és la desigualtat que creix més ràpidament. Aquesta bretxa digital no només existeix entre rics i pobres sinó també entre diferents grups d’edat o generacions.
Per a parlar d’aquesta desigualtat i la necessitat d’alfabetització digital, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha programat pel pròxim 17 de maig la conferència “De la bretxa a la connexió: digital i intergeneracional”. La xerrada, gratuïta, es podrà seguir en directe per internet fent servir la plataforma Zoom.
La conferència anirà a càrrec d’Albert Sabater Coll, professor Serra Húnter de Sociologia, director de la Càtedra – Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya (OEIAC) i és membre del Comitè d’Ètica de les Dades de la Generalitat.
En aquesta presentació el ponent posarà en valor l’enfocament de l’aprenentatge digital intergeneracional per influir en les capacitats i habilitats d’alfabetització digital per abordar els desequilibris d’informació entre persones grans i persones joves d’una manera responsable i sostenible.
Aquest enfocament utilitza el contacte, la cooperació i els intercanvis intergeneracionals en espais físics i virtuals per contribuir a mitigar la bretxa digital entre generacions i grups socials. L’objectiu final és mostrar que un enfocament únicament individualista ignora com les generacions joves i de gent gran interactuen i s’influeixen mútuament.