Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Abordem les cures de llarga durada, a la pròxima sessió tècnica CSC

5 abril | 2:00 pm 3:00 pm

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) celebrarà, el dimarts 5 d’abril, la sessió tècnica Les cures de llarga durada: l’ètica, les necessitats de la persona i el futur del model d’atenció. Gràcies a la millora de la situació epidemiològica, aquesta quarta sessió tindrà lloc en modalitat presencial, amb aforament limitat, i es podrà seguir, igualment, en streaming.

La sessió serà moderada per la directora executiva de l’àrea d’Envelliment i Benestar del CSC, Victòria Coll, i comptarà amb una primera ponència a càrrec de Victoria Camps, consellera permanent d’Estat i catedràtica emèrita de Filosofia moral i política. Se centrarà en l’ètica de la cura i ens explicarà la raó de ser i el desenvolupament que ha tingut el valor emergent de la cura com un deure de les persones i de les institucions públiques.

A continuació, Meritxell Fernández, educadora social de Barcelona Cuida, de l’Ajuntament de Barcelona, abordarà els reptes que se’ns plantegen, actualment, en una societat en què els valors i respostes vinculades a la cura són canviants, així com la interacció entre les persones i la comunitat a la qual pertanyen. Durant la seva intervenció, compartirà l’expertesa, experiències i reflexions al voltant de com atendre les persones amb necessitat de cures de llarga durada des de l’acompanyament proper, el respecte a la seva dignitat i identificant quina actitud ha de prevaldre en aquest procés.

Finalment, Paula Carramolino, referent tècnica dels Serveis d’Atenció Domiciliària del CSC, ens parlarà sobre l’impuls de nous models d’atenció que vetllin pel benestar físic i mental de les persones que exerceixen la tasca de la cura, posant en valor la necessitat d’aquest canvi de mirada i identificant les limitacions i dificultats amb què ens trobem en l’actualitat.